no

HISTORIEN

Lost Highways før spillejobb, 1998
Lost Highways før spillejobb, 1998
Konsertposter, Pigalle 1998
Konsertposter, Pigalle 1998
Ny bassist på plass, Øvingshotellet 2023
Ny bassist på plass, Øvingshotellet 2023

Året var 1998. Etter å ha spilt sammen som uformell duo en stund, skjønte Lars og Kyrre at det gjaldt å løfte musikken videre. Band måtte til. Kontakter ble nøye gjennomgått, og etter en kort og intens jakt, falt valget på bassist Ole Kristian Nystrøm og trommeslager Geir Løvdal.  

Neste skritt var å finne øvingslokale. Og snart dukket det opp en mulighet i et etablert sted i Stockholmgata på Grünerløkka, Oslo. Ryktene skulle ha det til at Jokke og Valentinerne var et av de andre bandene som brukte øvingslokalet bandet fikk tilgang til. 

Bandnavn ble diskutert. Etter flere runder falt valget på noe som lignet tittelen på en spillefilm av ikke ukjente David Lynch. En ekstra takk går til den amerikanske filmkunstneren for inspirasjonen. 

Første spillejobb var et arrangement i  egenregi på klubben Pigalle i Grønlandsleiret, Oslo. Over 100 publikummere fikk høre en debut bestående av egne låter og covere, blant annet Dolly Partons "I will allways love you" og Chris Isaaks "Blue Hotel". I de tre påfølgende årene spilte Lost Highways en rekke konserter på mer eller  mindre kjente scener som eks. Volapük, Vega (med Lorenzo), HF studentbar UiO, Gudmunds Kringså, Gamla og Pigalle (med Piggyback). 

I perioden fra 1998 til 2001 var Lost Hghways i studio to ganger. Første femspors demo, "Loveless" ble produsert av Neil Anton Heggernes i Stockholmsgate, mens den andre, også en demo/ EP med fem spor kalt "Lost Highways", ble produsert av Arnt Rye i studioet Frogner Lyd. Bandet avsluttet i sin opprinnelige form i 2001.

I 2021, etter tyve års pause ble Lost Highways gjenforent i forbindelse med en minifestival og jubileum for et av bandmedlemmene. Konserten ga stor mersmak, og førte til enighet om å starte opp igjen for alvor. Bandet gjennomførte tre konserter i 2021, før bassist Ole Kristian takket for seg og ble erstattet av Jo Espen i november 2022. Lost Highways arbeidet gjennom 2023 på Øvingshotellet i Oslo med ny musikk og innøving av tidligere låter, med tanke på innspilling og livespilling. 3/11 2023 er i den sammenheng en merkedag - dagen for release av debutsingelen "Painted Blue" i kjente strømmekanaler.

Legg igjen din e-post for info
om kommende konserter!